Üsküdar / İstanbul 0(216) 344 15 93 info@acilcreative.com
Web Tasarım

Web Tasarım Firması Nasıl Kurulur?

Görsellerin ve metinlerin oluşturduğu web sayfası içeriklerinin, web sitelerini ziyaret eden misafirlere bir düzen çerçevesinde sunulmasına “Web Tasarımı” denir.

Web tasarım firması kuruluş aşaması ortalama bir hafta sürmektedir ve bu süre zarfında gerekli izinleri alan şirketler fatura kesebilecek duruma gelmektedirler. Bu alana yatırım yapmak isteyen yatırımcılar öncelikle kuruluş yöntemi konusunda bir karara varmalıdırlar. Kuruluş yöntemi kararlaştırıldıktan sonra, tercih edilen kuruluş türüne göre gerekli görülen evrakları hazırlanmalıdır. Ancak bu aşamadan önce, bu işi yapmak için yeterli bilgi birikimine sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Web tasarım alanında başarı sağlamak için geniş kapsamlı bir  internet bilgi birikimine sahip olmalısınız.

 Web Tasarım Şahıs Şirketi Kurmak İçin Gereken Evraklar

Öncelikle noterden İmza Beyannamesi, Nüfus Cüzdan Sureti ve Muhasebe Vekaleti oluşturulmalıdır. İkametgah belgesi alınmalıdır. Bu belge günümüzde internetten kolayca alabileceğimiz bir belgedir. E-Devlet aracılığıyla kendiniz bir çıktısını alabilirsiniz.

Kira Kontratı ya da Tapu Fotokopisi alınmalıdır. Ardından;

-Noter tasdikli ana sözleşme,

-Şirket yetkilisinin imzalı beyanı,

-Ortakların fotoğraflarının da bulunduğu oda kayıt beyannamesi,

-Şirket kuruluş başvuru formu,

-Şirket kuracak ortakların bilgi formu gibi belgeler gereklidir.

Web Tasarım Firması Nasıl Kurulur
Web Tasarım Firması Nasıl Kurulur

 Alınması Gereken İzinler Ve Yapılması Gereken Başvurular

Sadece web tasarım şirketleri değil, her türlü işyeri açabilmek için bilhassa kuruluş aşamasında bazı başvurular yapılması gerekiyor. Bunlar; Vergi Dairesi, şahıs işletmeleri adına seçim şekline göre ticaret ya da meslek odası, sermaye şirketleri açmayı düşünenler ticaret odası başvurusudur.

Personel çalıştırılma durumu söz konusu ise SGK başvuruları da yapılmalıdır. İşyeri Ruhsatı sahibi olma aşamasında ise belediyeden izin alınması gerekir.

-Belediye

-Sosyal Güvenlik Kurumu

-Vergi Dairesi

-Ticaret Odası / Meslek Odaları

Web Tasarım alanında çalışacak şirketlerin genel olarak üstlenmek zorunda oldukları bir maliyet vardır. Pek çok kuruma ödenmesi gereken giderler firmanın kar – zarar durumuna ve iş hacmine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

KDV: Her ay düzenli olarak ödenmesi gerekir.

Sigorta Primi: Çalışanınınız mevcutsa her ay düzenli bir şekilde ödenmelidir.x

BAĞ-KUR Primi: Her ay düzenli olarak BAĞ-KUR primlerinin ödenmesi gerekir.

Stopaj: Aylık olarak ya da üç ay da bir kez ödenebilir.

Geçici Vergi: Üç ay da bir ödenir.

Yıllık Gelir Vergisi – Kurumlar Vergisi: Yılda bir kez olmak üzere ödeme yapılır.

Yasal Defter Tasdikleri: Yılda bir ödemek gerekir.

Meslek Odası Üye Aidatları: Yılda bir ve ya iki kez ödenir.

Mali Müşavir Ücretleri: Aylık olarak ödenir ancak sizin anlaşma şeklinize göre değişebilir.

Herhangi bir iş kurmak söz konusu olduğunda, bu iş kolunun alanına göre bir sermaye gereksinimi doğar. Bu sermaye için yeterli birikiminiz yoksa devlet desteklerine başvuru yapmayı deneyebilirsiniz.

Şirket kuruluş aşamasından önce KOSGEB bağlantısıyla girişimcilik eğitim programlarına katılım sağlayabilirsiniz. Bu eğitimi tamamlayıp, şartları yerine getirmeniz durumunda şirket kurma aşamasındaki mevcut giderleriniz devlet desteği adı altında geri ödemesiz bir şekilde karşılanır.

Kuruluş işlemlerinin ardından yapılacak bazı harcamalar devlet destek ve teşvikleri içerisinde yer alacak. Bu teşviklere ve desteklere KOSGEB, İŞKUR, Ekonomi Bakanlığı seçeneklerinden birini kullanarak ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

WhatsApp Hattı
1